Bugün okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimize verilen Seminerde, pandemi sonrası ülkelerin eğitim sistemlerindeki Eğitim 4.0 dönüşümü anlatılmıştır.

Bu dönüşümde öğretmenden ve okuldan beklenen roller, kişiselleştirilmiş eğitimden sonra bir takımın üyesi olma, uygulamanın öğrenme üzerine etkileri, merhametli, cesaretli ve katılımcı birey yetiştirme ve web destekli eğitim modeli hakkında bilgiler verilmiştir.

Ayrıca, öğretmenlerimize Eğitim 4.0 dönüşümünde kendi alanlarında kariyer geliştirmeleri, bilgiyi üretmeleri, uygulayabilmeleri için üniversitemizde Lisansüstü Eğitim ile bağ kurabilmelerinde gerekli desteğin verileceği vurgulanmıştır.

Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Anabilim Dalları’nın, Doktora Eğitimi veren Anabilim Dalları’nın faaliyetleri anlatılmış ve öğretmenlerimizin Lisansüstü Eğitimle kazanımları hakkında bilgiler verilmiştir. Soru cevap bölümünün ardından seminer sona ermiştir.

Toplantının hazırlanmasında emeği geçen başta Afyon İl Milli Eğitim  Müdürümüz Miraç Sünnetçi Bey’e, Anabilim Dalı Başkanlarımıza ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Duman Bey’e, tüm okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize Enstitümüz adına teşekkür ederiz.

 

05 Ocak 2024, Cuma 220 kez görüntülendi