Enstitümüz Müdürü Prof. Dr. Bekir YALÇIN , Enstitünüz Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ziya Özgür YAZICI, Matematik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal YILDIZ, İş Güvenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Hakkı CİĞERCİ, Elektrik-Elektronik Müh. Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel OĞUZ, Kimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer HAZMAN, İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul ERGÜN, , Makine Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman KARABULUT, İnşaat Müh. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahit GÜRER ve Enstitü Sekreteri Abdullah KILINÇER İl Milli Eğitim Müdürü Miraç SÜNNETÇİ  Beyi makamında ziyaret etti.

Yaklaşık bir saat süren ziyarette; Lisansüstü eğitimin önemi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Bekir Yalçın Öğretmenlerimizin kariyer gelişimi ve kendilerini güncellemeleri için üniversite ile bağlarını kesmemelerini tavsiye ederek bunun da lisansüstü eğitimle sağlanabileceğini ifade etti. Ülkelerin eğitim sistemlerinde geliştirilen teknolojiyle birlikte yeni eğitici ve öğretici eğitim modellerine ve metodolojilerine yer verildiğini ve bu eğitim modellerinin lisansüstü eğitimde tezlere konu olduğunu, lisansüstü eğitim alan öğretmenlerimizin eğitime bakış açılarının iyileşerek daha verimli oldukları yapılan çalışmalardan anlaşılmaktadır. Bu bağlamda Afyonkarahisar ilimizde görev yapan Fen ve Teknik alandaki öğretmenlerimizin kendi alanlarında lisansüstü eğitim alabileceği hemen hemen tüm dallarda lisansüstü programların mevcut olduğunu, hatta tezsiz iş güvenliği, fen ve matematik eğitimi olduğunu ayrıca internet ve bilişim uzaktan eğitim tezli yüksek lisans programlarının da bulunduğunu ifade etti.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi’de; yenilikçi eğitim modellerini inceleyerek desteklediklerini, öğretmenlerimizin lisansüstü eğitim almaları konusunda gerekli desteğin verileceğini ifade ederek, Enstitümüz yöneticilerine, Anabilim Dalı Başkanlarına ve öğretim üyelerine teşekkür ederek toplantı tamamlandı.

07 Aralık 2023, Perşembe 267 kez görüntülendi