AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

2017 – 2018 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ

BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

Başvuru Şartları:

• Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,
  • Lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması,
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 3 (üç) olması.
  • Lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.
  • Değişim için başvurular 17 Şubat – 27 Şubat 2017 tarihleri arasında alınacaktır. İlgili başvuru takvimi aşağıda verilmiştir. Başvurular, şahsen Uluslararası İlişkiler Merkez Müdürlüğüne yapılacaktır. Başvuru esnasında teslim edilecek belgeler şunlardır:
  • Öğrenci Başvuru Formu
  • Transkript (Güncel tarihli 2016-2017 akademik yılı güz dönemi dâhil transkript olması gerekmektedir.)
  • Öğrenci Belgesi (Güncel tarihli belge gereklidir.)
  • Yabancı Dil Sınav Sonucu

(Yabancı Dil Sınav Sonucu olarak 4 Mart 2017 tarihindeki yazılı sınav sonucu kullanılacaktır. Başvuru tarihlerinden sonra öğrencilerin yabancı dil puanları eklenecektir.)

• Genel başarı notu hesaplanırken aşağıdaki değerlendirme kriterleri uygulanacaktır.

– Ağırlıklı ders ortalaması: % 50 – Yabancı dil bilgisi: % 50

•  Seçim sonuçları, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan Seçim Kurulu tarafından değerlendirilecektir. İlgili sonuçlar YÖK’e gönderilecek, sonuçlar YÖK onayından sonra kesinleşecektir.

• Giden öğrencilere verilecek burs miktarları aşağıdaki tabloda verilmiştir:

BÖLGELER/ KITALAR

GİDEN ÖĞRENCİ AYLIK BURS MİKTARI

Avrupa, Asya-Pasifik, Latin Amerika, Kuzey Amerika

1.200 TL

Sahraaltı Afrika, Orta Asya

1.100 TL

Güney Kafkasya, Güney Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika

1.000 TL

Not: Tablodaki burslar 4 ay süresince verilecektir. Öğrenci, yurtdışına gitmeden önce %80’lik ödeme alacaktır.

• Üniversitemizin anlaşmalı olduğu üniversitelerin listesi aşağıdaki linkten kontrol edilebilir. Ayrıntılı bilgi için linkten Mevlana Öğrenci Değişim Anlaşmalarına tıklayınız.

• Bu başvuru ilanı, YÖK Mevlana Değişim Biriminin 08.02.2017 tarihli kararına göre hazırlanmıştır. İlgili karara yine aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

—————————–BAŞVURU FORMU—————————–

20 Şubat 2017, Pazartesi 794 kez görüntülendi